Egić: Ponos zbog zajedničkog obilježavanja dva važna događaja iz istorije srpske

Srna
Foto: G.S.

BEOGRAD - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić rekao je da ga čini ponosnim to što Republika Srpska i Srbija večeras zajedno u Beogradu obilježavaju dva važna događaja iz istorije Srpske - Dan njenog Ustava i Dan Republike, 9. januar.

”Svaka manifestacija koju obilježavamo sa nama dragim ljudima i prijateljima mnogo znači i poruka je da nismo sami i ostavljeni od naše matice”, rekao je Egić.

On je podsjetio da Republika Srpska i Srbija zajedno obilježavaju najmanje šest zajedničkih događaja, a da je cilj da se saradnja dodatno proširi i produbi.

U Beogradu se večeras, u prisustvu najviših zvaničnika Republike Srpske i Srbije, održava tradicionalni prijem povodom obilježavanja Dana Republike Srpske i 32 godine od donošenja njenog Ustava.

Konstituisanje Republike Srpske i donošenje Ustava Srpske 1992. godine u miru jeste najveća pobjeda srpskog naroda devedesetih godina 20. vijeka u BiH, kojom je izvojevana sloboda srpskom narodu i stvoreni pravno-politički uslovi za funkcionisanje Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana