Egić: Opstrukcijom traženja nestalih Srba žele da umanje razmjere stradanja

Srna
Egić: Opstrukcijom traženja nestalih Srba žele da umanje razmjere stradanja

BANjALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić rekao je da se proces traženja nestalih Srba namjerno opstruiše na nivou BiH kako bi se umanjile razmjere srpskog stradanja, te istakao da će resorno ministarstvo dati doprinos da se taj proces ubrza.

Egić je rekao novinarima u Banjaluci da je u posljednje tri godine izvršena samo jedna identifikacija lica srpske nacionalnosti i da se na svaki način opstruiše izlazak na teren s ciljem pronalaska posmrtnih ostataka nestalih Srba.

On je naveo da će resorno ministarstvo u razgovoru sa predstavnicima Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih lica dati doprinos da se ubrza proces traženja nestalih Srba u BiH.

Povodom zaključka Predsjedništva ove organizacije kojim se od nadležnih institucija Srpske traži osnivanje republičkog instituta za traženje nestalih lica, Egić je rekao da već duže vrijeme postoji takva ideja, ali da je vrlo teško sada proces traženja nestalih vratiti u nadležnost Republike Srpske.

Predsjedništvo Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih lica predložilo je da Narodna skupština obaveže Vladu Srpske da što prije osnuje institut za traženje nestalih lica Srpske, kojeg bi činili stručni ljudi sa dugogodišnjim iskustvom u ovim poslovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana