Egić: Nema mogućnosti u budžetu za povećanja plata u javnom sektoru

Srna
Egić: Nema mogućnosti u budžetu za povećanja plata u javnom sektoru

BANjALUKA - U budžetu Srpske trenutno nema mogućnosti da se ispuni zahtjev sindikata za povećanje plata u javnom sektoru, rekao je ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić.

"Možda je neko radnicima obećao povećanje plata, ali to jednostavno nije stavljeno na papir i mislim da je tu došlo do raskoraka i nekih kolizija u mišljenju", rekao je Eegić novinarima, komentarišući današnji mirni protest u Banjaluci članova šest granskih sindikata koji traže povećanje plata.

Egić je podsjetio da Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske nije potpisivalo prošlogodišnji sporazum sa predstavnicima sindikata.

"Mislim da je sve iz ovog sporazum ispunjeno. Bio je dogovor da se u skladu sa punjenjem i mogućnostima budžeta razmotri situacija o nekom mogućem povećanju plata", rekao je Egić.

Članovi šest granskih sindikata zatražili su danas od Vlade Republike Srpske realizaciju sporazuma zaključenog prošle godine, kao i povećanje plate od najmanje 160 KM za svakog radnika.

Na protestu su učestvovali Sindikat uprave, Sindikat pravosuđa, Sindikat radnika unutrašnjih poslova, Strukovni sindikat doktora medicine, Strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara, Samostalni sindikat radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana