Egić: Bošnjaci malverzacijama omalovažavaju stvarne žrtve

Srna
Egić: Bošnjaci malverzacijama omalovažavaju stvarne žrtve

PRIJEDOR - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić izjavio je danas da su raznorazne malverizacije i mahinacije rađene u vezi sa Potočarima, što Bošnjacima ne služi na čast.

On je rekao da i najnovija saznanja da je na spomen-obilježju u Potočarima upisano 816 imena koja se nikada nisu vodila u prijeratnoj bazi građana, bude sumnju u broj žrtava.

Egić je rekao da pošto 816 ljudi nisu nikad bili upisani u registar građana u bivišoj državi može reći da oni formalno ne postoje.

"Evo, zbog toga što nemaju matični broj, mi možemo da tvrdimo da ne postoje. Dakle, žrtve postoje, ali zbog takvih stvari mi imamo pravo da sumnjamo", rekao je Egić novinarima u Prijedoru, gdje prisustvuje obilježavanju Dana odbrane grada.

On da smatra je sam bošnjački narod na taj način omalovažio svoje žrtve.

"I zbog toga, opet kažem, sami sebi kao narod, a pogotovo tim žrtvama koji su većim dijelo stvarne, oni to omaložavaju. Mislim da im to ne služi na čast", ocijenio je Egić.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić ranije je izjavio da je na spomen obilježju u Potočarima upisano 816 imena koja se nikada nisu vodila u prijeratnoj bazi građanskih stanja, evidenciju kao što je današnji CIPS. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana