Džatras: Preleti aviona 9. januara otvorena prijetnja

Srna
Džatras: Preleti aviona 9. januara otvorena prijetnja

VAŠINGTON - Preleti aviona NATO-a iznad Republike Srpske uoči  obilježavanja Dana Republike su otvorena prijetnja upotrebom sile ukoliko pritisci sa Zapada rezultiraju nasiljem, izjavio je ugledni politički analitičar i bivši američki diplomata Džejms Džatras.

On je Srni rekao da zapadni političari odavno gledaju Srbe kao “zgodno ranjivu zamjenu za svoje antiruske opsesije”, te da je cilj preleta aviona da se zastraše Republika Srpska i predsjednik Srpske Milorad Dodik.

-Nema sumnje da su trenutne rastuće tenzije u BiH - koje zapadne vlade i mediji lažno pripisuju navodnim pokušajima predsjednika (Republike Srpske Milorada) Dodika da „podriva Dejtonski mirovni sporazum”, ali su, zapravo rezultat napora “Globalnog američkog carstva” da centralizuje BiH pod muslimanskom kontrolom – pokušaj da se odgurnu na ono što vide kao odgovarajuću tačku pritiska - naveo je Džatras.

Džatras je izrazio uvjerenje da će Dodik i srpski narod u Republici Srpskoj nastaviti da se odupiru takvim pritiscima na čvrst, ali pravedan način.

Američki vojni avion tanker nadlijetao je u ponedjeljak, 8. januara, uoči obilježavanja Dana Republike Srpske 9. januara, područje u blizini Banjaluke. Iz Ambasade SAD je saopšteno da je održana bilateralna kopneno-vazdušna vježba JTAK timova iz sastava Specijalnih snaga Vojske SAD i Oružanih snaga BiH na području Tuzle i Brčkog u poslijepodnevnim časovima

Orden Srpske velika čast

Džejms Džatras izjavio je da je veoma počastvovan i dirnut odlikovanjem Ordenom Republike Srpske, te da ga prihvata ponosno i sa zahvalnošću.

Naglasio je da je za njega, kao pravoslavca i američkog patriotu, veoma inspirativno to što se predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Vlada Republike Srpske hrabro odupiru ilegalnom diktatu takozvanog međunarodnog poretka zasnovanog na pravilima.

-Nadam se da će Dodikov primjer ohrabriti druge nacionalne lidere da se udalje od globalističkog programa i da se vode stvarnim interesima svog naroda - istakao je Džatras.

Džatras je naveo da želi da misli da je i on “na neki mali način” doprinio takvom trendu, kako u Srpskoj tako i u drugim dijelovima svijeta, izrazivši nadu da i u Americi, na kraju, može da bude izabrana iskrena nacionalna vlast.

-U mjeri u kojoj ovo priznanje odražava takav moj doprinos, prihvatam ga sa ponosom i zahvalnošću - poručio je Džatras.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je, povodom Dana Republike - 9. januara, Džatrasa, koji je doktor pravnih nauka na Univerzitetu Džordžtaun, Ordenom Njegoša drugog reda.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana