Dvije decenije od pogibije Borisa Trajkovskog: Makedonski predsjednik nastradao u Mostaru

Srna
Dvije decenije od pogibije Borisa Trajkovskog: Makedonski predsjednik nastradao u Mostaru

Na Matića brdu kod Mostara danas je obilježeno 20 godina od pogibije makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog čiji je prerani odlazak, kako je rekao zamjenik ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Ivica Bošnjak, veliki gubitak ne samo za Makedoniju i BiH, već za cijeli region.

"I nakon 20 godina od ovog tragičnog događaja, sa velikim respektom prisjećamo se velikog prijatelja i žalimo što smo izgubili ovog iskrenog zagovornika boljeg, stabilnog i prosperitetnog regiona", istakao je Bošnjak.

On je dodao da BiH neće zaboraviti svoje osvjedočene prijatelje, kao što je to bio predsjednik Trajkovski, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

Obilježavanju je prisustvovala i delegacija Parlamentarne skupštine BiH koja je položila vijence na spomen–obilježje podignuto na mjestu tragične pogibije Trajkovskog, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine.

A group of men standing next to a coffin with flowersDescription automatically generated

Obilježavanju 20 godina od pogibije Trajkovskog prisustvovala je i delegacija Sjeverne Makedonije predvođena ministrom kulture Biserom Kostadinovskom Stojčevskom, zatim predstavnici Predsjedništva BiH, Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara, kao i delegacija grada Mostara.

Predsjednik Makedonije Boris Trajkovski zajedno sa saradnicima i članovima posade tragično je stradao u avionskoj nesreći prilikom dolaska na Međunarodnu investicijsku konferenciju 2004. godine u Mostaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana