Drinić: Uvođenje blok tarifa je „klanje vola za kilogram mesa“

G.S.
Drinić: Uvođenje blok tarifa je „klanje vola za kilogram mesa“

BANjALUKA - Poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Drinić kritikovao je poskupljenje električne energije ocijenivši da je to jedan od efekata pogrešne energetske politike koja se u Republici Srpskoj vodi decenijama.

- Predstavnici „Elektroprivrede“ su se u kampanji busali u prsa da neće biti poskupljenja struje da bi građanima umjesto čestitki za predstojeće novogdišnje i božićne praznike spremili račune sa većim iznosom za utrošenu električnu energiju. To je udar na ionako skroman kućni budžet većine građana i sve siromašnije stanovništvo, rekao je Drinić.

On smatra da je uvođenje kategorizacije u obračunavanju električne energije pogrešno jer se pokazalo i kao loše rješenje u regionu.

- Srbija je uvela blok tarifu u vrijeme Miloševića i ništa nisu postigli. Šta će Republika Srpska postići osim što „koljete vola za kilogram mesa“.  To je pritisak na domaćinstva da se što manje električne enrgije troši kako bi što više viškova bilo jer se samo viškovi mogu da izvoze. Dakle, samo je bitan profit koji ostvarujete preko leđa građana, istakao je Drinić.

Dodao je da je patriotizam u vrijeme inflacije voditi brigu o životu građana, pronaći rješenje da im se omogući lakši život, a ne sve više stezati kajiš sa novim talasom poskupljenja. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana