Drecun: Njemačka još ne daje informacije o Hajriziju

Srna
Drecun: Njemačka još ne daje informacije o Hajriziju

BEOGRAD - Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za odbranu i unutrašnje poslove Milovan Drecun rekao je da se Njemačka ne oglašava i ne daje informacije o boravku Fatona Hajrizija, ubice srpskog policajca Nikole Krsmanovića, na svojoj teritoriji.

Drecun smatra da je to problematično, s obzirom na to da je potpuno nejasno kako je bilo moguće da se Hajrizi, koji je likvidiran nakon što je ubio srpskog policajca, prije počinjenog zločina nađe u Njemačkoj i dođe u mogućnost da nabavi neka dokumenta, i to nakon što je pobjegao iz zatvora u Vučitrnu.

On je istakao da ilegalno prisustvo naoružanog Hajrizija na teritoriji centralne Srbije pokazuje da su i te kako aktivni "švercerski kanali".

Drecun je za televiziju "Pink" rekao da će istraga pokazati šta je bio Hajrizijev cilj i zbog čega je bio na teritoriji centralne Srbije.

Faton Hajrizi je 17. jula ubio pripadnika granične policije Nikolu Krsmanovića, a ranio njegovog kolegu Vjekoslava Ilića. Nekoliko dana kasnije pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije likvidirali su ga u blizini Loznice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana