Drecun: Kurti nastavlja sa kampanjom zataškavanja zločina OVK

Srna
Foto: Kosovo onlajn

BEOGRAD - Predsjednik Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije Milovan Drecun izjavio je da pritisak Prištine za puštanje na slobodu Tefika Mustafe, bivšeg pripadnika terorističke OVK-a kojeg je uhapsila srpska policija zbog ratnih zločina, pokazuje da vlast Aljbina Kurtija nastavlja sa kontinuiranom kampanjom zataškavanja i negiranja zločina.

Drecun smatra da međunarodna zajednica nema nikakvog razloga da pritiska na Srbiju povodom hapšenja Mustafe na administrativnom prelazu Merdare pod optužbom za ratne zločine.

“U ovom slučaju se ne radi o diskriminaciji bilo koga, niti o samovolji”, rekao je Drecun za Kosovo onlajn.

On je poručio da niko ne može da utiče na pravosudni sistem Srbije, u kojem se, za razliku od Prištine, postupa na osnovu zakona i činjenica, a ne na osnovu lažnih optužnica.

Tefik Mustafa uhapšen je u subotu, 1. juna, na administrativnom prelazu Merdare zbog sumnje da je počinio ratne zločine.

Ministarstvo spoljnih poslova samoproglašenog Kosova pozvalo je međunarodnu zajednicu da preduzme konkretne korake za momentalno puštanje na slobodu Mustafe, optuživši Srbiju za “samovolju, destruktivne radnje i kršenje međunarodnih konvencija o ljudskim pravima”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana