Dončić za "Glas": BORS ne predstavlja sve borce

Miloš Vasiljević
Dončić za "Glas": BORS ne predstavlja sve borce

BANjALUKA - Poslanik Narodnog fronta u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radislav Dončić rekao je za “Glas Srpske” da je samo ukazao na probleme, dodajući da Boračka organizacija Republike Srpske (BORS) ne predstavlja sve borce „nego brani interese vladajućih”.

Dodaje da nikakve zloupotrebe sa njegove strane nije bilo te naglašava da nije vrijeđao predsjednika BORS-a Radana Ostojića, ali da ostaje pri stavu da Ostojić treba da podnese ostavku iz moralnih razloga, ''jer ne predstavlja borce već je produžena ruka SNSD-''.

- Za mjesec dana učešća u ratu borci mogu kupiti samo hljeb.  Izbori unutar boračkih organizacija su nelegalni, znam to i na primjeru Gradiške odakle dolazim. U Derventi je predsjednik tamošnjeg BORS-a čovjek koji je mjesec dana bio u ratu i puno je takvih primjera. Tim stvarima se mora stati u kraj, a moja borba neće na ovome stati - rekao je Dončić.

Dončić, koji je danima u uniformi nekadašnje Vojske RS, na planini Kostreš kod Dervente protestovao zbog lošeg položaja nekadašnjih boraca Vojske RS bio je na čelu protestne šetnje koja je održana prije tri dana u Banjaluci.

Kako kaže, Dončić „sve partije su bile po strani i to nije bio politički protest”. Imao je podršku predsjednice NF-a Jelene Trivić i gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića (SDS). Dodaje da će istrajati u svojim zahtjevima da popravi status boraca.

- To su revizija boračkih rješenja, sedam maraka po mjesecu provedenom u ratu te da se zaposle djeca poginulih boraca u institucije Srpske, a njih je okvirno oko 2.000 nezaposlenih - rekao je Dončić.

Brojne opštinske i gradske boračke organizacije Republike Srpske dale su punu podršku predsjedniku BORS-a Radanu Ostojiću, nakon protesta poslanika Narodnog fronta (NF) Radislava Dončića koji je pod hitno tražio njegovu smjenu.

Uz to borci traže i izvinjenje od Dončića, jer smatraju da ih je zloupotrijebio na skupu.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana