Dokument EU prihvaćen kao politička izjava: Ništa nije potpisano tvrdi Dodik

G.S.
Dokument EU prihvaćen kao politička izjava: Ništa nije potpisano tvrdi Dodik

BRISEL – U Brieslu na sastanku lidera političkih stranaka iz BiH sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom i visokim predstavnikom EU Žozepom Boreljom dokument je prihvaćen kao politička izjava od većin učesnika sastanka.

Ponuđeni dokument je prihvaćen bez bilo kakvog potpisa. 

Kako saznaju mediji u FBiH, sve su stranke pristale na dogovor a iz Republike Srpske su za bili Dodik, Stevandić i Đokić, dok su protiv bili Borenović i Nešić. 

Srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je na Tviteru da u Briselu ništa nije potpisano.

Podsjetimo, sastanku prisustvuju član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, lider DF-a i član Predsjedništva Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, predsjednik SDA Bakir Izetbegović, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, predsjednik NiP-a Elmedin Konaković, predsjedniki Naše stranke Edin Forto, predsjednik PDP-a Branislav Borenović, predsjednik DNS-a Nenad Nešić, lider NES-a Nermin Ogrešević...

Sastanku se nisu se odazvali Mirko Šarović, predsjednik SDS-a i Dragan Čović, predsjednik HDZ-a, a Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a nije mogao prisutvovati iz opravdanih razloga.

Sutra konferencija za novinare Dodika, Đokića i Stevandića

Lideri Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/, Socijalističke partije i Ujedinjene Srpske Milorad Dodik, Petar Đokić i Nenad Stevandić održaće sutra u Banjaluci konferenciju za novinare.
Konferencija za novinare biće održana u zgradi Vlade Republike Srpske sa početkom u 10.00 časova, najavljeno je iz SNSD-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana