Dokument demantuje Konakovića, pod cenzurom samo srpski član Predsjedništva

Srna
Dokument demantuje Konakovića, pod cenzurom samo srpski član Predsjedništva

BIJELjINA - Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konakoviću iznio je neistinu kada je rekao da MIP ne prosljeđuje pojedinačne dopise članova Predsjedništva BiH, o čemu svjedoči i dokument koji je objavio RTRS, a u kojem se vidi je proslijeđen dopis bošnjačkog člana

Predsjedništva Denisa Bećirovića upućen predsjedavajućem Vojnog komiteta NATO-a admiralu Robu Baueru.

Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara je, za razliku od pisma srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva Željke Cvijanović generalnom sekretaru UN Antoniju Guteresu, proslijedio dopis Bećirovića upućen Baueru.

Prema saznanjima RTRS-a, MIP sprovodi istu praksu i u slučaju drugog člana Predsjedništva iz FBiH, a pod cenzuru stavlja samo srpskog člana Predsjedništva BiH.

Cvijanovićeva je rekla Srni da MIP ima selektivan pristup prema članovima Predsjedništva, te da ponovo uzurpira rad zajedničkih institucija i izlazi iz okvira svojih nadležnosti.

"Njihovo odbijanje da Stalnoj misiji BiH pri UN proslijede pismo koje sam uputila generalnom sekretaru UN predstavlja ilegalan čin i brutalnu zloupotrebu ovlašćenja. Nije njihovo da ulaze u sadržaj pisma koje član Predsjedništva šalje na inostrane adrese, već da isto bespogovorno proslijede", naglasila je Cvijanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana