Miodrag Lazić, čuveni ratni hirurg, izgubio bitku sa virusom

GS
Miodrag Lazić, čuveni ratni hirurg, izgubio bitku sa virusom

BEOGRAD - Čuveni srpski hirurg, ljekar niškog Kliničkog centra doktor Miodrag Lazić preminuo je od posljedica virusa korona, saznaju „Novosti“.

Otac urgentne medicine, koji je spasio nebrojeno mnogo života tokom ratnih devedesetih godina prošlog vijeka je zbog teškog zdravstvenog stanja bio priključen na kiseonik.

On je poslije teške borbe, nažalost, izgubio bitku sa opakim virusom.

- Otišao je najbolji među nama. Veliki čovjek za života, od danas legenda o kojoj će generacije pripovijedati. Najbolji srpski sin, čovjek koji je zadužio ovu zemlju i pokoljenja. Prim. Dr Miodrag Lazić počivaj u miru dragi prijatelju. Žal je prevelika - napisao je prijatelj čuvenog ljekara Bojan Jovanović.

Doktor Lazić u Republiku Srpsku dobrovoljno je došao u septembru 1992. u ratnu bolnicu „Koran“, da pomogne svojim znanjem i iskustvom. Kao šef hirurške ekipe u oktobru je otišao na Ilidžu, u bolnicu„Žica“, jedinu bolnicu na prvoj liniji fronta. Kao vrstan hirurg, radio je sam više od dvije godine na području koje je u tom vremenu obuhvatalo oko sto hiljada stanovnika.

Veoma dragocjena istina o dešavanjima u proteklom ratu objavljena je u “Dnevniku ratnog hirurga”, koji je u bolnici „Žica“ vodio doktor Lazić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana