Dojava o 17 bombi u UKC-u Srpske, u toku evakuacija pacijenata

N.T.
Dojava o 17 bombi u UKC-u Srpske, u toku evakuacija pacijenata

BANjALUKA - U Univerzitetski-klinički centar (UKC) Republike Srpske u Banjaluci stigla je dojava o postavljenim bombama i u toku je evakuacija pacijenata.

U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su da im je šef obezbjeđenja UKC-a Srpske prijavio da su dobili prijeteći mejl da je u zgradi postavljena bomba i da će biti aktivirana.

- Policija je odmah izašla na teren i preduzela sve mjere i radnje u skladu sa uputstvima  o postupanju u ovakvim slučajevima. Započet je kontradiverzioni pregled. Pokretni pacijenti su evakuisani, kao i osoblje. Pacijenti  čiji život zavisi od aparata nisu evakuisani, ali su te prostorije prve pregledane - rekla je portparol PU Banjaluka Milana Stojanović i dodala da će više informacija biti poznato kasnije pon okončanju pregleda.

Dojava da se UKC-u nalazi i „17 eksplozivnih naprava, tempiranih  da eksplodiraju u toku popodneva današnjeg“ stigla je i na jedan od mejlova „Glasa Srpske“.

-Tempirana bomba, koja može da usmrti više desetina ljudi, i detonacija je planirana za danas – navodi se u mejlu napisanom na  takozvanoj ošišanoj ćirilici i punom pravopisnih grešaka, poslatom sa adrese [email protected].

U Univerzitetskom kliničkom centru RS su potvrdili da je dojava o postavljenoj bombi stigla na više adresa jedne Klinike u UKC  danas oko 16 časova.

- U skladu sa protokolima koje nalažu ovakve situacije, obaviješten je MUP Republike Srpske i preduzete su sve neophodne radnje i mjere, a nadležne službe pretražuju prostore bolnice. Zaposlene u UKC Republike Srpske, naše pacijente i njihove porodice uvjeravamo da su poduzete sve potrebne aktivnosti kako bi se osigurala bezbijednost.  MUP-u  Srpske se zahvaljujemo na pravovremenom reagovanju i profesionalnosti. Osuđujemo što su zdravstvene ustanove, medicinski radnici i najosjetljivija kategorija građana postali meta ovakvih radnji koje izazivaju osjećaje neisigurnosti i straha  -navodi se u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana