Dogovoren sastanak, plin i dalje zavrnut

Kliks
Dogovoren sastanak, plin i dalje zavrnut

ISTOČNO SARAJEVO - Direktor "Sarajevo-gasa Istočno Sarajevo" Nedeljko Elek izjavio je za Kliks da je isporuka gasa prema Federaciji BiH i dalje prekinuta uprkos saopštenju resornog federalnog ministra Vedrana Lakića koji je izjavio da je postigao dogovor sa kolegom iz Srpske Petrom Đokićem.

"Mene je ministar (Petar Đokić, op.a.) kontaktirao i rekao da će sastanak biti iza 19 sati večeras i shodno tome očekivanja su da će problem biti riješen. Ne možemo pustiti gas dok ne bude sastanak", kazao je Elek.

Kaže da se ministri nisu dogovorili ništa osim sastanka na kojem bi trebao prisustvovati i v.d. direktora "Energoinvesta" Mirza Ustamujić.

"Mi smo tu, vidjećemo se večeras pa ćemo onda nadam se da to i riješimo. Mene je ministar Đokić informisao da ministar Lakić ima dobru volju. Ja ga poznajem kao izuzetno korektnog čovjeka, ali mislim da je pogrešno informisan i da nije iščitao odluku Regulatorne komisije. Jasno je u odluci potvrđena cijena gasa tako da ne znam šta je problem u tome", dodao je Elek.

Istakao je ponovo da se v.d. direktora Energoinvesta Mirza Ustamujić nikada nije javio za satanak, ali ako postoji obostrana želja da se problem riješi, biće riješen.

Federalni ministar: Pričao sam sa Đokićem, Sarajevo odmah dobija gas

Kanton Sarajevo od danas ne dobija plin!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana