Dodiku uručena medalja "Predsjedničke biblioteke Jeljcin"

GS
Foto: RTRS

SANKT PETERBURG - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obišao je štand "Predsjedničke biblioteke B.N. Jeljcin" u Sankt Peterburgu, gdje mu je i uručena medalja ove biblioteke.

Dodik je ovom prilikom poklonio biblioteci knjigu "Na Drini ćuprija", prevedenu na ruski jezik, dobitnika Nobelove nagrade za književnost i jednog od najpoznatijih pisaca s prostora bivše Jugoslavije, Ive Andrića, na ruskom jeziku, piše ATV.

Prethodno se Dodik sastao sa rukovodstvom kompanije "Ruske željeznice".

Dodik u Sankt Peterburgu učestvuje na Međunarodnom ekonomskom forumu.

Na forumu, čiji fokus je na najvažnijim globalnim ekonomskim pitanjima, učestvuje više od 17.000 učesnika iz 136 zemalja, a Republika Srpska će imati priliku da predstavi svoje potencijale.

Takođe, najavljen je i sastanak sa predsjednikom Rusije, Vladimirom Putinom.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se i sa gubernatorom Sankt Peterburga Aleksandrom Beglovom.

Ovom prilikom, Dodik i Beglov potpisali su Zapisnik pregovora i Plana manifestacija za sprovođenje liste prioritetnih pravaca saradnje između Vlade Sankt Peterburga i Republike Srpske za 2024-2026. godinu.

Beglov je izjavio da je velika čast što je delegacija Srpske, na čelu sa Dodikom u posjeti Sankt Peterburgu.

- Građani Sankt Peterburga prate vašu borbu za stalne i porodične vrijednosti i nas to oduševljava. Vaše istorijsko pamćenje je odlično. Ja lično vas mnogo poštujem i viđali smo se mnogo puta. Mnogo učim od vas, te smo uvijek spremni da budemo tu pored Republike Srpske, rješavajući probleme zajedno. Spremni smo da primimo učenike vaših škola tokom ljetnjeg raspusta i mi snosimo troškove. Treba da čuvamo naše prijateljstvo - dodao je Beglov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana