Dodik:Podrška Orbanovoj posjeti Moskvi i Kijevu

Srna
Dodik:Podrška Orbanovoj posjeti Moskvi i Kijevu

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da podržava posjetu predsjednika Vlade Mađarske Viktora Orbana Moskvi i Kijevu i njegove istinske napore i iskrene namjere, koji imaju samo jedan cilj, a to je prekid sukoba i otpočinjanje pregovora s ciljem postizanja mira.

Dodik je naveo da je Orban i ovim potezom dokazao da je jedan od rijetkih političara u svijetu kojeg je moguće nazvati državnikom, i to u pravom smislu te riječi, kome su mir, dijalog, napredak i razvoj prioritet.

-Svi oni koji ovih dana kritikuju premijera Orbana zbog ovih susreta, samo pokazuju svoju lošu stranu, da su za nastavak sukoba, naoružavanje, dok su duboko ušančeni u „ratnim rovovima“. Takvi ne mogu biti ljudi mira i ne mogu biti pregovarači za postizanje mira, za razliku od mađarskog premijera - napisao je Dodik na društvenoj mreži “Iks”.

Prema njegovim riječima, oni su uvijek spremni da kritikuju svaki potez koji je usmjeren na postizanje mira i otpočinjanje pregovora, dok “zaboravljaju” ili namjerno prešućuju da je Orban za dva dana posjetio i Kijev i Moskvu, a sve s istom željom - prekid sukoba.

-Nijedan mir na svijetu nije moguće pregovarati bez dijaloga sa obje strane, na čemu je Orban i radio, čime je ko zna koji put pokazao svoju veličinu i iskrenu želju za mirom u svijetu -naglasio je Dodik.
Orban je u posljednjih nekoliko dana posjetio Kijev i Moskvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana