Goran Bubić, advokat Milorada Dodika: Sudu BiH šaljemo nova dva zahtjeva

GS
Goran Bubić, advokat Milorada Dodika: Sudu BiH šaljemo nova dva zahtjeva

BANjALUKA - Advokat predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika Goran Bubić rekao je da će odbrana u zakonskom roku podnijeti prigovore na potvrđenu optužnicu Tužilaštva BiH protiv Dodika.

Bubić je za “Avaz” otkrio da će odbrana predsjednika Srpske Sudu BiH uputiti nova dva zahtjeva, tačnije ukupno tri uz prigovore na optužnicu.

-Nećemo  žuriti s prigovorima. Nema razloga da žurimo. Pročitao sam optužnicu i sve mi je jasno. Ona je tek juče uručena i sada se trebamo naći, Dodik i ja, da to sve analiziramo u zakonskom roku - kaže Bubić.

Dodao je da će imati neke zahtjeve mimo prethodnih prigovora, gdje će moći da istestiraju očekuje li ih pošteno suđenje ili ne.

Bubić kaže da o tim zahtjevima za sada ne može govoriti, ali da će se sve ubrzo znati.

 - Za sada ne mogu govoriti. Moći ću tek kada ih predamo Sudu. Znači kada bude za Sud, bit će i za javnost. To su dva odvojena zahtjeva po različitim temama i predmetima - kaže Bubić.

On je na pitanje da li će odbrana tražiti prenos nadležnosti postupka sa Suda BiH u Banjaluku, što je Dodik ranije govorio, rekao a se „sve  može desiti što imamo u Zakonu o krivičnom postupku“.

-Ali za sada ne možemo govoriti o tome. To je jedna od stvari. To može četvrta opcija, uz prigovore i dva zahtjeva koja uskoro šaljemo - tvrdi Bubić.

Tužilaštvo je Dodika i v. d. direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića optužlo zbog „nezvršavanja odluka visokog predstavnika“.

Tužilaštvo BiH predložilo je u optužnici da Miloradu Dodiku bude izrečena mjera zabrane obavljanja funkcije predsjednika Republike i zabrana obavljanja bilo koje javne funkcije u skladu sa odredbama Krivičnog zakona BiH.

U tekstu optužnice Tužilaštvo BiH predlaže za Dodika prestanak obavljanja funkcije predsjednika Republike Srpske, a za vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika Srpske" Miloša Lukića prestanak obavljanja funkcije direktora "Službenog glasnika Sprske" u trajanju od 10 godina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana