Dodik: Značajna uloga Pala za snagu Srpske

SRNA
Dodik: Značajna uloga Pala za snagu Srpske

PALE - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Pale imaju značajnu ulogu u formiranju identiteta i snage Republike Srpske i da prijestonica znači dati počast, a to je i obaveza Republike Srpske.

Dodik je rekao da su se Pale gradile zajedno sa Republikom Srpskom i da su jačanjem Srpske ojačale i Pale.

"Neću propustiti priliku da to završim. Nastavićemo to da radimo - definisati šta je prijestonica i nastaviti sa tim", poručio je Dodik na naučnoj tribini "Pale - prijestonica Srpske".

On je podsjetio da je na Palama bilo sjedište Vlade i ratne komande.

"Mi koji pamtimo i znamo, moramo to da vratimo na pravi način. Mi ne trebamo da radimo ništa da bismo pravili animozitet, nego da jačamo kroz različite stvari", istakao je Dodik.

On je naglasio da su Pale danas grad i da to treba nastaviti graditi.

"Izgradili smo zgrade fakulteta, Univerzitet. Važno je definisati pojam prijestonica i dati to u proceuru. Prijestonica znači dati počast, a to je i obaveza Republike Srpske", rekao je Dodik.

On je istakao da je u Jahorinu uloženo više od 200 miliona KM, da je modernizovan put prema Jahorini.

Dodik je rekao da je Republika Srpska važniji faktor u BiH nego sama BiH.

"Oni se nikada sa Republikom Srpskom pomiriti neće. Nema njihove politike koja je za to da Srpska jača i opstane. Samo naivni mogu da vjeruju da je to moguće", ukazao je Dodik i dodao da je kroz Dejtonski mirovni sporazuim Srpska dobila određeni stepen priznanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana