Dodik: Za Srpsku je Mađarska velika i važna zemlja

GS
Dodik: Za Srpsku je Mađarska velika i važna zemlja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku predsjedniku Vlade Mađarske Viktoru Orbanu povodom mađarskog predsjedavanja Savjetom Evropske unije.

"Nakon uspješnog mađarskog predsjedavanja Savjetom Evropske unije u drugoj polovini 2011. godine, Mađarska danas preuzima predsjedavanje u svom drugom mandatu u ovom važnom evropskom tijelu, i na tome Vam od srca čestitam u svoje ime, kao i ime institucija i građana Republike Srpske.  Vaš moto predsjedavanja, 'Učinimo Evropu ponovo velikom!', u skladu je sa ambicioznim planom predsjedavanja, kao i sa željom Mađarske da doprinese u iznalaženju prijeko potrebnih odgovora i koraka u cilju prevazilaženja izazova sa kojima se Evropa u cjelini suočava danas“, rekao je Dodik, a prenosi ATV.

Istakao je da je da za Republiku Srpsku Mađarska već velika i važna zemlja.

"I čvrsto vjerujemo da će uz Vaše liderstvo, to ponovo postati i Evropska unija. Izražavam nadu da ćemo uskoro susresti i na nekom od događaja predviđenih mađarskim planom predsjedavanja, a koji se odnose na Zapadni Balkan. Uz najljepše želje za uspjeh novog mađarskog predsjedavanja Savjetom Evropske unije, srdačno Vas pozdravljam“, navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana