Dodik: Za Lenda sam politički gigant da bih ga komentarisao

Tanjug
Dodik: Za Lenda sam politički gigant da bih ga komentarisao

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da će staviti tačku na evropski put BiH ukoliko Kristijan Šmit pokuša da se umiješa u izmene Izbornog zakona, te da u tom slučaju Srpska donijeti svoj Izborni zakon i sprovoditi izbore.

"Inače su oni nama oteli nadležnosti oko izbora, prema Dejtonu BiH može da sprovodi izbore za članove Predsjedništva i Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a sve ostalo treba da sprovodi Republika Srpska", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je naveo da je nadležnost Srpske prema Dejtonskom sporazumu da sprovodi izbore za predsjednika Republike i potpredsjednike, Narodnu skupštinu Republike Srpske i Dom naroda parlamenta BiH.

"I to će i uraditi, ali želimo da pokušamo da damo šansu dogovoru jer nismo naivni i glupi. Ako ništavilo koje se zove Šmit uz asistenciju još većeg ništavila koji se zove američki ambasador Majkl Marfi nametne bilo šta oko imovine istu noć ćemo doneti odluku o nezavisnosti Republike Srpske", naveo je Dodik.

Kada je reč o navodima potpredsjednika Federacije BiH Refika Lende da bi mogao "otvoriti pitanje naziva Republika Srpska", Dodik je rekao da je za Lenda politički gigant da bi ga komentarisao, te da je tu ideju čuo prije 20 godina u Stejt departmentu.

Pročitajte i:

Ime Srpske i dalje „trn u oku“

Mazalica za "Glas": Samo sarajevska kotlina misli da će dizanjem pet ruku oduzeti Srpskoj ime

Kako je nastalo ime Republika Srpska

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana