Dodik: Za 10 godina nijedna zemlja sa Balkana nije se snažno približila EU

Srna
Dodik: Za 10 godina nijedna zemlja sa Balkana nije se snažno približila EU

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nijedna zemlja sa Balkana nije snažno približila EU za deset godina Berlinskog procesa, niti ima izgleda da se to desi u narednih pet godina.

Dodik je istakao da se pokušava nešto da gura, ali nije siguran da se nešto osjetilo za deset godina.

On je naveo da se sada sve svodi na priču o tome da BiH dozvoli da se ulazi sa samoproglašenog Kosova sa ličnim kartama, napomenuvši da BiH nije priznala Kosovo i Metohiju i da ne može da na bazi toga prihvati nikakvu vrstu priče osim zvaničnih odnosa sa Srbijom.

-Oni koji žele da dolaze ovdje mogu da to čine putem dokumenata koje izdaje Srbija i to nije nikakav problem. Međutim, vidjeli smo da od Berlinskog procesa postoje neki pritisci te vrste koje je nemoguće riješiti sve do trenutka dok BiH ne prizna Kosovo i Metohiju, ako ga ikada priznam - rekao je Dodik za RTRS.

U Berlinu će danas biti održan Samit Berlinskog procesa, na kojem će učestvovati predstavnici zemalja zapadnog Balkana i EU. Najavljeno je učešće premijera Srbije Miloša Vučevića i predsjedavajuće Savjeta ministara Borjane Krišto.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana