Dodik: Vučić nikada neće dozvoliti da bilo ko i zbog bilo čega ugrozi Srbiju

Tanjug
Dodik: Vučić nikada neće dozvoliti da bilo ko i zbog bilo čega ugrozi Srbiju

BANjALUKA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nikada neće dozvoliti da bilo ko i zbog bilo čega ugrozi Srbiju, njene građane, a pogotovo ne njihovo zdravlje, ali će, kao svaki vizionar, učiniti sve da se Srbija razvija i ide ukorak sa svijetom, poručio je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

-Sve što rukovodstvo Srbije radi usmjereno je ka napretku i prosperitetu države i zaštiti interesa srpskog naroda i svih građana. Zdravlje nacije prioritet je predsjednika Aleksandra Vučića, što je dokazao tokom pandemije. Nijedna zlurada izjava ne može umanjiti tu činjenicu - napisao je Dodik na platformi Iks. Kada je, dodao je, pred kraj 19. vijeka krenula izgradnja željeznice u Srbiji, dešavali su se protesti, a najveći otpor nakon Drugog svjetskog rata u Srbiji izražavan je protiv izgradnje puteva. Tako i danas, kaže Dodik, pojedinci protestuju protiv eksploatacije litijuma.

-Odlučnost rukovodstva Srbije da se ovom poslu pristupi samo uz najviše garancije da će on biti realizovan po najstrožim ekološkim kriterijumima, svjedoči o posvećenosti zaštiti interesa i države i građana - naveo je predsjednik Republike Srpske.

Ističe da jasna poruka da je eksploatacija moguća tek kada sve studije i analize pokažu bezbjednost po okolinu, govori o odgovornom pristupu.

-Srbija je Evropa i Aleksandar Vučić nikada neće dozvoliti da je bilo ko drugačije tretira i u ekonomskom i u ekološkom pogledu -poručio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana