Dodik: Uskoro prijedlog razgraničenja sa FBiH

SRNA
Dodik: Uskoro prijedlog razgraničenja sa FBiH

SARAJEVO - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će biti finalizovan prijedlog u kojem će biti predloženo političko razgraničenje sa Federacijom BiH /FBiH/, te da će jednog dana raspad BiH postati činjenica.

"Amerikanci bez obzira koliko bi bili zli, napravili su granicu između entiteta i postavili tu liniju da ne moramo da se svađamo oko nje", rekao je Dodik za Avaz televizuju.

On je podsjetio da je Evropa, koja je na početku pokušavala da spase Jugoslaviju, na kraju prva podržala njen raspad.

"Jednog dana će raspad BiH postati činjenica uz ogromne napore stranaca koji tu nešto čine. Bošnjaci su pogriješili zato što nisu kao najveći i najodgovorniji narod u BiH sa Srbima i Hrvatima vidjeli kako dalje i šta treba. Mislim da griješe ako misle da BiH može biti uspješna bez neke vrste zadovoljenja Srba i Hrvata", naveo je Dodik.

Predsjednik Srpske je naglasio da nije ni za kakvo drugo razdruživanje, osim za mirno.

"Politički i teritorijalno se razdružimo. Ostaće tri do pet godina monetarni i fiskalni sistem. Odvojićemo dvije službe da se stalno ne bi pričalo šta kome pripada od ovih indirektnih poreza. Ostaje konvertibilna marka i mehanizam dogovaranja između strana Republike Srpske i Federacije BiH", pojasnio je Dodik.

On je ukazao da trenutno stanje ne vodi nigdje, jedino u eskalaciju nekih problema, poručujući da Srbi neće ratovati, ali da će se braniti, u što niko ne treba da sumnja, jer se u istoriji nisu povlačili

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana