Dodik uručio Orden Republike Srpske Orbanu: Vi ste naši iskreni prijatelj

GS
Dodik uručio Orden Republike Srpske Orbanu: Vi ste naši iskreni prijatelj

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je premijeru Mađarske Viktoru Orbanu Orden Republike Srpske na ogrlici, kojim ga je odlikovao povodom Dana Republike 9. januara.

-Uloga premijera Mađarske Viktora Orbana u razvoju prijateljstva Srpske i Mađarske je nemjerljiva - rekao je Dodik tokom ceremonije uručenja Ordena, prenosi RTRS.

- Hvala ti što si prihvatio da primiš ovo odlikovanje. Mi to dajemo pravim i iskrenim prijateljima. Naš izbor je bio da ove godine najviše odlikovanje Republike Srpske damo vama - rekao je Dodik.

Istakao je da su Srpska i Mađarska razvili dobro prijateljstvo u svim sferama života.

Dodik je istakao da je „Mađarska pokazala da želi sa sarađuje i da nas razumije“.

Podsjetio je da je ovo je treći put da se sastaju na najvišem nivou.

- Iza nas ostaju samo rezultati koji se vide. Uspješna saradnja u poljoprivrednom programu, infrastrukturi, obrazovanju i kulturi. Potrebno je da se napravi nadogradnja u oblastima sporta, turizma i svim ostalim oblastima koje su nam na raspolaganju - naveo je Dodik.

Naglasio je da se raduje zajedničkom Ekonomskom forumu.

- Sada je na nama svima zajedno da tokove usmjerimo u oblike saradnje koji su nam potrebni. Radujem se ogromnom doprinosu i mađarskoj delegaciji koja je ovdje u Srpskoj - naveo je Dodik.

Dodik je istakao da Srpska nikada neće prihvatiti mjere stranaca.

- Ovo što radi nelaegalni Šmit je udar ne samo na nas nego i na evropske vrijednosti. Molimo samo Evropu da nam omogući naš lokalni dogovor, između predstavnika legalno izabrana tri naroda. Ukoliko bude drugačije, donijećemo odluku o svom statusu - jasan je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana