Dodik: U „Srpskoj kući“ biće predstavljeni bogata srpska kultura, istorija i sport

Srna
Dodik: U „Srpskoj kući“ biće predstavljeni bogata srpska kultura, istorija i sport

PARIZ - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da će posjetiocima „Srpske kuće“ u Parizu biti predstavljena bogata srpska kultura, istorija, sportski uspjesi i gastronomija.

 „U Parizu sam prisustvovao svečanom otvaranju žSrpske kućež u okviru Olimpijskih igara sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom za spoljnu trgovinu Francuske Frenkom Risterom“, napisao je Dodik na društvenoj mreži „Iks“.

Dodik izjavio je danas u Parizu da je jaka i snažna Srbija interes Republike Srpske, ali da, nažalost, ima i onih kojima to smeta, kako u regionu, tako i na Zapadu.

Dodik je naglasio da je Srbija po svim elementima učinila nesumnjiv napredak koji se cijeni u inostarnstvu, ali da ima i onih kojima je to smetnja jer znaju da uspješna Srbija na unutrašnjem planu diskvalifikuje opoziciju.

„Republika Srpska želi uspjeh Srbije, a znamo da svi oko nas žele neuspješnu Srbiju jer je lak plijen. Zato imamo orkestrirane napade koji dolaze i iz Sarajeva, Prištine, Zagreba, Podgorice i nekih drugih mjesta“, rekao je Dodik na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Parizu.

Dodik je ocijenio da u toj koheziji sa opozicijama u Srpskoj i Srbiji prave takav ambijent da bi obezvrijedili sve ono dobro što je učinjeno.

„Nije to slučajno. Ne vjerujem u teorije zavjere, vjerujem u zavjere. Smatram da mnogima na Zapadu ne odgovara snaga Srbije, a ona se danas isključivo mjeri jednim imenom i prezimenom - Aleksandar Vučić“, naglasio je Dodik.

On je naveo da iz ličnog iskustva zna koliko je teško predstavljati republiku u uslovima stalne konfrontacije sa željama stranaca, pogotovo sa Zapada, kada isporučuju gotovo nemoguće zahtjeve i očekuju da se nešto uradi što je protiv naroda.

„To doživljavamo i on i ja i narodna podrška je tu najvažnija“, poručio je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske je zahvalio Vučiću na prilici da danas prisustvuje otvaranju „Srpske kuće“ u Parizu, čime se dokazuje ukupni napredak Srbije.

„Snaga Srbije omogućava da se na ovakav način prezentuje sve ono što jeste Srbija“, rekao je Dodik.

On je dodao da je impozantno i učešće brojnih sportista iz Srbije na Olimpijskim igrama, a među kojima su mnogi i iz Republike Srpske.

„To je naš ponos, ono zbog čega smo ovdje i zbog čega ćemo slaviti i biti zajedno“, poručio je Dodik i naveo da će sutra prisustvovati košarkaškoj utakmici između Srbije i SAD.

On je sportistima poželio uspjeh i naveo da će Republika Srpska navijati za reprezentaciju Srbije i proslaviti svaki uspjeh srpske reprezentacije.

„Želim svim sportistima uspjeh. I one koji ne ostvare eventualno željeni rezultat podržaćemo ih u svemu“, zaključio je Dodik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana