Dodik dogovorio novi sastanak sa Erdoganom

Tanjug
Dodik dogovorio novi sastanak sa Erdoganom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da mu je bila čast i zadovoljstvo što je imao priliku da se danas u Beogradu sastane sa dvojicom velikih državnika kao što su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i Turske Redžep Tajip Erdogan.

Predsjednik Dodik je naglasio da je Erdogan veliki državnik, koji se nalazi na čelu velike i značajne države kao što je Turska, sa kojim Republika Srpska ima dobru saradnju i prijateljske odnose bez bilo kakvih uslovljavanja i pritisaka.

Predsjednik Srpske je u izjavi za Srnu podsjetio da se Turska, na čelu sa predsednikom Erdoganom, uvijek zalagala sa saradnju bez bilo kakvih ucena i insistirala na dijalogu domaćih političara bez mešanja stranaca, a sve sa ciljem očuvanja dejtonske BiH.

"Danas smo razgovarali o nastavku saradnji koja je na izuzetnom nivou, kao i o dobrim i prijateljskim odnosima. Posebno je bilo riječi o privrednoj saradnji i infrastrukturnim projektima koje planiramo zajedno da radimo", istakao je Dodik.

Takođe, dodao je predsjednik Srpske, dogovorili smo uskoro i ponovni susret na kojem će biti detaljnije razgovarano o planiranim projektima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana