Dodik: Televizija „UNA“ željela da promoviše normalnost

SRNA
Dodik: Televizija „UNA“ željela da promoviše normalnost

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je “Una” slobodna i objektivna televizija koja je željela da promoviše normalnost. “Koliko sam vidio izjavu glavnog i odgovornog urednika, riječ je o slobodnoj i objektivnoj televiziji.

Televizija žUnaž, koliko sam shvatio, željela je da promoviše normalnost.

Oni to nisu htjeli”, rekao je Dodik novinarima u Palati Republike u Banjaluci, komentarišući prekid rada ovog medija zbog američkih sankcija. Prema njegovim riječima, i to pokazuje da BiH nije normalna zemlja.

Dodik je naglasio da vlast nije ništa učinila da bi pogoršala situaciju na Televiziji “Una”, na kojoj je, kako je rekao, bio samo dva puta. “Neko je rekao da je to blisko nekoj politici.

Po tom sistemu trebalo bi da zatvore 70 odsto naroda jer dijeli našu politiku”, istakao je Dodik, koji je i lider SNSD-a.

On je ukazao da, s druge strane, nikada nijedna mjera nije preduzeta protiv Televizije BN. “Isplaćuju plate mimo zakona i sporno je finansiranje”, rekao je Dodik.

Televizija “Una” u BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji zbog američkih sankcija prekida poslovanje, a gasi se i firma “Una vorld netvork”, usljed čega će bez posla ostati više od 80 radnika, saopštila je ranije Skupština osnivača ove firme.

Televizija “Una” u BiH se, zbog poteza Kancelarije za kontrolu strane imovine pri Ministarstvu finansija SAD, suočila sa nizom ekonomskih i pravnih izazova. Uprkos intenzivnim naporima da se pronađe najbolje moguće rješenje za prevazilaženje administrativnih prepreka i opstanka ove medijske kuće, novonastali uslovi na tržištu su se pokazali krajnje nepovoljnim za nastavak održivog poslovanja.

U saopštenju se ističe da će više od 80 vrsnih profesionalaca, posvećenih novinara, snimatelja, montažera, drugog tehničkog osoblja i stručnjaka iz raznih oblasti, ostati bez posla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana