Dodik: Svi zajedno moramo da se okupimo oko Srpske, čekaju nas izazovna vremena

GS
Dodik: Svi zajedno moramo da se okupimo oko Srpske, čekaju nas izazovna vremena

BANjALUKA - Bez obzira na sve i kako je ko glasao, sad se svi zajedno moramo okupiti oko Republike Srpske i njenih vrijednosti, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na konferenciji za novinare.

Naglasio je da će njegov primarni cilj kao predsjednika Republike Srpske biti interesi Srpske i pozvao sve političke faktore na saradnju.

Dodik je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu, nakon što je na današnjoj sjednici Centralne izborne komisije (CIK) BiH  potvrđeno da je on kao kandidat SNSD-a  osvojio najviše glasova na izborima za predsjednika Republike Srpske, istakao da je narod svoje izabrao i zahvalio je svima koji su učestvovali u izborima u Srpskoj, odnosno svima koji su glasali i za njega i za njegove protivnike.

- Pokazali smo da je Srpska demokratsko društvo sa visokim standardima. Vrijeme izbora i sage koja je očigledno nekima bila potrebna je, nadam se bar sad, prošla. Čekaju nas teška, izazovna vremena na globalnom i regionalnom nivou što će se odraziti i na mogućnosti u Srpskoj - rekao je Dodik.

Ističući da su izborni rezultati pokazali da je dobio podršku naroda, Dodik je izrazio zadovoljstvo što je SNSD u noći izbora kada su saopštavani rezultati bio odgovoran

-Drago mi je što smo bili tačni, ponosan sam na svoje saradnike što nisu podlegli euforiji kao što su neki drugi to učinili - dodao je Dodik i poručio da bez obzira na to kako je ko glasao, svi zajedno treba da se okupe oko Srpske i njenih vrijednosti.

On je istakao da će poruke sa velikog narodnog skupa u Banjaluci staviti za svoje prioritete i da će pokušati da bude predsjednik svim građanima Srpske.

-Pozivam sve političke partije na stabilnost, mir, saradnju, razumijevanje - rekao je Dodik, ukazujući na to da će trebati dosta umijeća svih da se prođe kroz teška vremena koja dolaze, čime će se doprinijeti stabilizaciji života, ekonomije i Republike Srpske.

Dodik je zahvalio medijima na praćenju zbivanja u vezi sa izborima, konstatujući da su izbori pokazali da je Republika Srpska zdrava, zdravo političko društvo, a Srbi u Republici Srpskoj iskusan i zdrav politički narod.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana