Dodik: Svi da sjednu i dogovore se o spomen –obilježju borcima, prestati sa skrnavljenjem

Srna
Dodik: Svi da sjednu i dogovore se o spomen –obilježju borcima, prestati sa skrnavljenjem

BANjALUKA Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da niko nema ekskluzivitet u vezi sa izgradnjom centralnog spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske (VRS) u Banjaluci te naglasio da rješavanje ovog pitanja treba da bude rezultat konsenzusa svih u Srpskoj.

-Debata koja se vodi na nivou Banjaluke u vezi sa izgradnjom centralnog spomen-obilježja biće analizirana te saopšteni stavovi - rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Dodik je naveo da je to stvar sa kojom su se institucije Srpske zajedno sa Boračkom organizacijom bavile prethodnih godina te naglasio da podržava da se u opštem, društvenom, političkom i javnom konsenzusu dođe do najboljeg rješenja.

Predsjednik Srpske zamolio je sve aktere da prestanu da skrnave priču o tome, ističući da to pitanje treba da se ostavi izvan javnog diskursa i da svi sa različitih nivoa i struktura zajedno treba da sjednu i dogovore se o spomeniku.

-Republička vlast podržava ideju da se spomenik završi i da bude monument koji zaslužuju stvaraoci koji su dali živote za Srpsku - rekao je Dodik.

U Banjaluci je na Vidovdan, 28. juna počela je izgradnja centralnog spomen-obilježja borcima Vojske Republike Srpske koji bi trebalo da bude završen na Vidovdan sljedeće godine.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana