Dodik: Svaki uspjeh Srbije doživljavamo kao naš

Srna
Dodik: Svaki uspjeh Srbije doživljavamo kao naš

LESKOVAC - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras su Leskovcu obišli novoizgrađeni fudbalski stadion Dubočica.

- Sa predsjednikom Srbije večeras sam obišao veoma lijep stadion “Dubočica” u Leskovcu. U Republici Srpskoj se radujemo svakom uspjehu Srbije i doživljavamo ga kao naš.  Na ovom stadionu 19. novembra igraće se kvalifikaciona fudbalska utakmica sa Bugarskom. Uvjeren sam da ćemo slaviti plasman na Evropsko prvenstvo - poručio je Dodik na svom Tviter profilu.

Uz Dodika i Vučića, u obilasku stadiona bili su i proslavljeni srpski fudbaler i sportski radnik Dragan Džajić, potpredsjednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović, kao i rukovodstvo grada Leskovca.

 

Sa predsjednikom Srbije @avucic večeras sam obišao veoma lijep stadion "Dubočica" u Leskovcu.
U Republici Srpskoj se radujemo svakom uspjehu Srbije i doživljavamo ga kao naš.
Na ovom stadionu 19. novembra igraće se kvalifikaciona fudbalska utakmica sa Bugarskom. Uvjeren sam da… pic.twitter.com/Pwcbf1joev

— Milorad Dodik (@MiloradDodik) August 24, 2023

 

Vučić je izjavio prilikom obilaska novoizgrađenog da se svako normalan raduje ovom građevinskom uspjehu, prije svega jer će stadion da privuče mnogo djece.

- Imaće „Dubočica“ 50 odsto više prijavljenih dečaka i devojčica koji će ovde da treniraju - rekao je Vučić.

On je naveo da će Srbija od 15. do 19. septembra dobiti i sertifikat UEFE za stadion u Loznici, iako hrvatski mediji tvrde da je to “propao projekat”.

- Ovde Čukarički igra sa Olimpijakosom. Biće to najveća utakmica nakon mnogo vremena. Naše je da navijamo za Čukarički svim srcem - rekao je Vučić.

On je iskazao zadovoljstvo zbog oporavka leskovačke ekonomije i najavio velika ulaganja u tamošnje zdravstvo.

Vučić je rekao da je Leskovac šesti po veličini grad u Srbiji i da kao takav treba da ima stadion.

- Za mene su Leskovac, Loznica i Zaječer jednako važni kao Beograd i zaslužuju ovakav stadion - naglasio je Vučić.

Vučića i Dodika su na stadionu dočekale pune tribine, a na terenu su fudbalsko umijeće pokazali mladi timovi “Dubočice”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana