Dodik: Stranka spremna za izazove, Amerikanci žele nanijeti štetu

Srna
Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

BANjALUKA- Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je republičke institucije funkcionišu bez problema, ali da se suočavaju sa izazovima koji su plod djelovanja SAD i njihovih predstavnika u BiH.

"Postoji organizovana, neobjavljena aktivnost SAD, sa namjerom da onemogući rad institucija, a sve s ciljem da pokažu da je Republika Srpska navodno u problemu" rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je naglasio da Republika Srpska funkcioniše bez problema, a u prilog tome ide i činjenica da će se penzije isplatiti i prije zakonskog roka.

On je ukazao da bošnjački politički predstavnici pokušavaju privatizovati institucije na nivou BiH tako što će objavljivati laži o Srpskoj.

"Vidljivo je da Amerikanci pokušaju izolovati Republiku Srpsku. Danas i ovih dana Ministarstvo inostranih poslova poslalo je cirkularno pismo braneći poziciju nelegitimnog visokog predstavnika", istakao je Dodik uoči sastanka Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

Uprkos svemu, navodi Dodik, SNSD funkcioniše bez problema i blagovremeno odgovara izazovima.

"SNSD se redovno sastaje. Imali smo sastanak u Bijeljini i razgovaramo o svim temama. Ono što rade republičke institucije Funkcioniše u gradu i Banjaluka je prepoznatljiv grad po pitanju bezbjednosti", istakao je Dodik.

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović istakla je da je riječ o radnom sastanku i da je stranka konsolidovana.

"Ima mnogo tema koje su usmjerene na poboljšanje života u Banjaluci", istakla je Cvijanović i dodala da SNSD zna šta treba raditi.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić konstatovao je da postoje brojni problemi u gradu.

"Sastanak je nastavak naših aktivnosti sa Predsjedništvom partije s ciljem analize i da provjerimo informacije koje dolaze sa terena. Dobijamo informacije da je stanje katastroFalno u gradu", rekao je Đajić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana