Dodik: Stoltenberg iz BiH otišao pogrešno informisan

Srna
Dodik: Stoltenberg iz BiH otišao pogrešno informisan

BANjALUKA- Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da u BiH ne postoje secesionističke prijetnje, kako tvrdi generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, već je u BiH na sceni devastacija ustavnog poretka s ciljem prisilne unitarizacije, a svako suprotstavljanje tome proglašava se secesionizmom.

Dodik je naglasio da je neshvatljivo da je i sam Stoltenberg propustio priliku da na sastanku u Savjetu ministara, koji nije vlada, čuje glas ministara iz Republike Srpske.

-Onda BiH ne bi napustio pogrešno informisan - naveo je Dodik na društvenoj mreži "Iks".

Prema njegovim riječima, s obzirom na to da na sastancima u Sarajevu nije bilo moguće da se čuje glas Republike Srpske, sa izuzetkom srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, i ne čude takve Stoltenbergove izjave.

-Ukoliko se ponašanje dijela međunarodne zajednice nastavi u pravcu devastacije Ustava BiH, a muslimani ne shvate da je Ustav garancija opstanka ovakve BiH, ni NATO je neće sačuvati -napomenuo je Dodik.

Stoltenberg je rekao da u NATO podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet BiH.

- Želimo vidjeti mirnu državu u srcu stabilne regije. Zabrinuti smo secesionističkom i retorikom podjele, kao i spoljnim uticajem, posebno Rusije. To prijeti da potkopa stabilnost i oslabi reforme. Svi lideri moraju raditi na jedinstvu i moraju raditi na napretku – rekao je Stoltenberg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana