Dodik: Srpska se ne povlači, dogovoreno da se napravi set rješenja

GS
Dodik: Srpska se ne povlači, dogovoreno da se napravi set rješenja

KONjIC - Republika Srpska se ne povlači i nećemo poštovati odluke Ustavnog suda BiH, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, na konferenciji za novinare, nakon stranaka koje čine vlast na nivou BiH.

Naveo je da su u partneri u vlasti na nivou BiH dogovorili da se u narednih desetak dana napravi set rješenja vezanih za evropske integracije koje bi trebalo prihvatiti kao paket. Istakao je da su razgovarali o aktuelnim pitanjima, a jedno od njih je i pitanje Ustavnog suda BiH, prenosi RTRS.

- Veoma je važno što se održao sastanak na nivou partnera BiH. Razumijem partnere, koji prikazuju svoje neslaganje sa tim. NSRS će se boriti za primjenu i realizaciju našeg zakona - naveo je Dodik.

Istakao je da se pitanje stranih sudija u Ustavnom sudu mora riješiti.

- Imamo različite poglede po pitanju BiH, mi smo da se stranci ne miješaju - naveo je Dodik.

Naveo je da BiH nije savršeno društvo.

- U 14 prioriteta EU je i taj da se riješi pitanje stranih sudija i reformiše Ustavni sud BiH - istakao je Dodik na konferenciji za novinare nakon sastanka u Konjicu.

Istakao je Srpska neće dozvoliti da Sud i Tužilaštvo BiH djeluju selektivno u Republici Srpskoj.

U Konjicu je održan sastanak stranaka koje čine vlast na nivou BiH.

Delegaciju SNSD-a činili su predsjednik stranke Milorad Dodik, potpredsjednici Željka Cvijanović i Radovan Višković, kao i Sanja Vulić i Staša Košarac.

Sastanku su prisustvovale i delegacija HDZ-a BiH na čelu sa Draganom Čovićem. Iz HDZ-a BiH su u delegaciji i Borjana Krišto, Darjana Filipović i Lidija Bradara.

U ime SDP-a sastanku su prisustvovali predsjednik Nermin Nikšić, ali i Zukan Helez.

Prisustvovao je i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković. U sklopu delegacije Naroda i pravde je i Kemal Ademović. Delegaciju Naše stranke predvodio je predsjednik stranke Edin Forto, ali i bivši predsjednik te stranke i aktuelni poslanik u PS BiH Predrag Kojović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana