Dodik: Srpska politički, institucionalno i bezbjednosno stabilna

Srna
Dodik: Srpska politički, institucionalno i bezbjednosno stabilna

BANjALUKA - Predsjednik Republike Milorad Dodik istakao je da je, uprkos svim izazovima, Republika Srpska u novu godinu ušla spremna, politički, institucionalno i bezbjednosno stabilna.

Dodik je svim ljudima u Republici Srpskoj poželio svako dobro, puno zdravlja, sreće i uspjeh na svim poljima u 2023. godini.

U retrospektivi za proteklu sedmicu, Dodik je naveo da je ta nedjelja obilježena važnim događajem - humanitarnom akcijom “S ljubavljju hrabrim srcima”, u kojoj su, zahvaljujući ljudima koji su je podržali, prikupljena sredstva za nabavku transportnih inkubatora za porodilišta širom Republike Srpske.

“Na to sam posebno ponosan. Pokazali smo još jednom kakvu dušu i veliko srce ima naš narod i da zajedno možemo napraviti velike stvari za našu djecu”, napisao je Dodik na “Instagramu”.

Dodik je napomenuo da je na godišnjoj konferenciji za novinare razgovarano o izazovima s kojima se suočava Srpska, o projektima koji su realizovani u prethodnom periodu, kao i o onima koji predstoje.

Predsjednik Srpske je naveo da protekle sedmice nije bilo puno vremena za odmor, ali da je ipak našao vremena za druženje s ljudima u Gospodskoj ulici.

“Vaša podrška me uvijek ostavi bez riječi, ali me i još jače motiviše da dam sve od sebe da gradimo i jačamo našu Republiku Srpsku. Naša otadžbina je naša kuća i naš život, i to je ta posebna nit koja nas obavezuje da se borimo za nju svim snagama i u ovoj godini”, dodao je Dodik.

Dodik je naglasio da su za njega neprocjenjivi trenuci uvijek kada je sa porodicom, naročito sa unucima, sa kojima je uživao u šetnji.

Tragedija u Prijedoru potresla cijelu Republiku Srpsku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izazio je saučešće porodici Aramanda povodom smrti predsjednika Planinarskog saveza Srpske Ljubiše Aramande i njegove kćerke Andree, koji su poginuli u avionskoj nesreći u Prijedoru.
Dodik je naveo da je sa dubokom tugom primio ovu vijest, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.

“Ova velika tragedija, u kojoj su ugašena dva života, potresla je cijelu Republiku i ostavila nas u nevjerici, ispunjene neizmjernom tugom”, naveo je Dodik.

Predsjednik Srpske je saučešće uputio i Planinarskom savezu Republike Srpske i građanima Prijedora.

Predsjednik Planinarskog saveza Republike Srpske Ljubiša Aramanda /47/ i njegova kćerka stradali su juče u padu sportskog aviona u blizini aerodoma u Prijedoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana