Dodik: Srpska pokazuje sposobnost da reaguje na potrebe građana

SRNA
Dodik: Srpska pokazuje sposobnost da reaguje na potrebe građana

DOBOJ - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je na otvaranju nove bolnice u Doboju da Srpska pokazuje sposobnost da može da reaguje na potrebe građana.

"Iza nas stoji objekat koji je po funkcionalnosti jedan od vrhunskih objekata", rekao je Dodik na svečanosti i dodao da su to i drugi govorili.

Dodik je istakao da je ponosan što je imao priliku da rukovodi snažnim timom i da izgrade velike objekte.

On je naveo da je iskorišteno nekoliko važnih trenutaka, a jedan od njih je početak politike koju je promovisao kineski predsjednik Si Đinping.

"Politika Si Đinpinga je omogućila da izgradimo ovu bolnicu", istakao je Dodik i dodao da će nastaviti da i dalje rade, te podsjetio na jučerašnje razgovore sa predstavnicima "Sinofarma".

On je zahvalio svima koji su učestvovali i bili uključeni u realizaciju ovog projekta.

Nova bolnica projektovana je da dugoročno opslužuje 330.000 stanovnika dobojske regije i okoline i da odgovori izazovima savremene medicine.

Ovo je jedna od najznačajnih investicija Vlade Republike Srpske u zdravstvenom sistemu, ukupne vrijednosti 104 miliona KM, za koji su sredstva obezbijeđena iz republičkog budžeta.

Svečanosti prisustvuju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, ministri u Vladi Republike Srpske, narodni poslanici, predstavnici Vijeća naroda Srpske, gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

Prisutni su i predstavnici Ambasade Kine, kompanije "Čajna sinofarm internešnel korporejšn" i "Šansi konstrakšn investment grup", pravoslavno sveštenstvo, predstavnici lokalnih zajednica u Srpskoj, generalni konzul Srbije u BiH i brojni građani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana