Dodik: Srpska počastvovana posjetom premijera Mađarske

GS
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA - Republika Srpska počastvovana je posjetom premijera Mađarske Viktora Orbana i delegacije iz ove zemlje, rekao je predsjednik Srpske Milorad Dodik na konferenciji za novinare.

Zajednička izjava o saradnji Republike Srpske i Vlade Mađarske koja je potpisana danas biće osnova za razvoj konkretnih poslova u različitim oblastima, odnosno svega što predstavlja zajednički interes, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je istakao da su odnosi Srpske i Mađarske prijateljski, da se zasnivaju na realnim potrebama razvoja u različitim sferama života.

"Mađarska je uspješna ekonomija, ima značajna iksustva u razvoju i žeimo da ih primijenimo ovdje", rekao je Dodik na konferenciji za novinare, nakon sastanka delegacija koje su predvodili predsjednik Srpske i premijer Mađarske Viktor Orban.

On je dodao da Srpska prati ono što Vlada Mađarske čini u oblasti demografske politike, gdje se pokazuje kao nauspješnija.

"Želim da se zahvalim Orbanu na poboljšanju statusa srpske zajednice u Mađarskoj, koja je pokazala daleko veći stepen podrške nego neke druge zemlje", rekao je Dodik.

On je istakao da su danas bili u prilici da zahvale za podsticaj u oblasti poljoprivrede od 100 miliona evra, navodeći da se 30 miliona realizuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana