Dodik: Srpska ima pravo da donosi zakone

Srna
Dodik: Srpska ima pravo da donosi zakone

BANjALUKA- Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srpska ima pravo da donosi zakone, te da je obraćanje bošnjačkih delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH krnjem Ustavnom sudu BiH u vezi sa Zakonom o imunitetu Srpske politička priča muslimana koji djeluju sa strancima.

"Kada je nešto protiv Republike Srpske, onda su zajedno svi delegati u Domu naroda BiH. Nema vlasti i opozicije. Svi su neprijatelji Republike Srpske, i to pokazuju na ovaj način", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je napomenuo da je Republika Srpska ranije odgovorila na djelovanje Ustavnog suda BiH i da najnovijem slučaju ne želi da pridaje značaj.

Bošnjački delegati Šefik Džaferović, Dženan Đonlagić, Džemal Smajić i Safet Softić podnijeli su krnjem Ustavnom sudu BiH zahtjev za rješavanje spora sa, kako su naveli, entitetom Republika Srpska i Narodnom skupštinom Srpske u vezi sa Zakonom o imunitetu Republike Srpske koji je usvojen na 13. sjednici parlamenta Srpske u aprilu.

Uz zahtjev su dostavili i prijedlog za određivanje privremene mjere do donošenja konačne odluke Ustavnog suda BiH.

Bošnjački delegati zatražili su odgovor u vezi sa zahtjevom od Narodne skupštine Srpske najkasnije za 30 dana od prijema dopisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana