Dodik: Srpska i "Gasprom" održali saradnju na snabdijevanju gasom

SRNA
Dodik: Srpska i "Gasprom" održali saradnju na snabdijevanju gasom

MOSKVA - Republika Srpska i "Gasprom" uspjeli su da održe saradnju na snabdijevanju gasom i nastaviće da rade na povećanju isporuka, izjavio je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Na pitanje agencije TASS u vezi sa mogućnošću povećanja isporuke gasa, Dodik je rekao da je "svima jasno da je sada komplikovano raditi sa Rusijom sa Zapada", ali da će Srpska naći način za to.

"Smatramo da je pozitivno to što nas Rusija razumije i što je ostala u okvirima ranijih sporazuma koji se tiču nas u smislu snabdijevanja gasom i mi to cijenimo.

To nam daje šansu za bolje pozicije, za ponude koje su privlačne našoj ekonomiji i stanovništvu i nastavićemo da razvijamo baš taj sistem", naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske i predsjednik Rusije Vladimir Putin potvrdili su namjeru da se kreću ka nastavku saradnje i povećanim isporukama gasa tokom sastanka 21. februara u Kazanju, podsjeća TASS.

Dodik je u ranijem intervjuu za "Izvestiju" napomenuo da je na kraju prošle godine potpisan sporazum sa "Gaspromom" za isporuku energetskih resursa do 2025. godine, ali nije precizirao koja količina i cijena su predviđene sporazumom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana