Dodik: Srbi žele mir, ali ne mogu biti u BiH gdje žele da ih satanizuju

Srna
Dodik: Srbi žele mir, ali ne mogu biti u BiH gdje žele da ih satanizuju

SANSKI MOST- Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da srpski narod i Srpska žele mir i poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, ali da ne mogu biti u BiH u kojoj žele da ih satanizuju.

"Želimo poštovanje Dejtona, a ne BiH kojom žele da nametnu unitarni koncept. Jedina garancija za slobodu i sjećanje na srpska stradanja može biti samo Republika Srpska i ništa manje što je napisano u Dejtonu", poručio je Dodik u obraćanju na Šušnjaru, kod Sanskog Mosta, povodom 83 godine od ustaškog zločina nad 5.500 Srba i 50 Jevreja.

On je ukazao da su se neki ponovo okomili na rukovodstvo Republike Srpske, žele da uruše njegov autoritet i hoće da ga kažnjavaju zbog toga što kaže da Srpska želi da sama odlučuje o svojoj sudbini.

"U narednim mjesecim će biti poznato kako će se kretati BiH. Na desetinama mjesta sam čuo da je Republika Srpska bila privremena priča. Ako razgrade Srpsku, to će voditi ka novom egzodusu, a mladih više biti neće. Srpska mora da se brani i da bude objedinjena!", naglasio je Dodik.

On je ponovio da je ponosan Deklaraciju sa Svesrpskog sabora koja je usvojena u parlamentima Republike Srpske i Srbije, te istakao da ovaj dokument svjedoči o odgovornosti sprskih predstavnika i daje smjernice za očuvanje nacionlanog identiteta.

"Mi nismo bosanski Srbi, naša država je Republika Srpska! Želimo sve najbolje Srbiji i radujemo se njenom razvoju. Ne možemo biti u BiH u kojoj žele da nas satanizuju. Borićemo se da očuvamo dejtonski status i nećemo pristati na priču kako je BiH zemlja za nas. To vidimo u Šušnjaru, da nije bilo paroha ovo ne bi bilo ni pokošeno. Ovdje čak nema ni predstavnika lokalne vlasti. To vam je BiH", naglasio je Dodik.

Dodik je napomenuo da je u Sanskom Mostu 1991. godine živjelo više od 20.000 Srba, a, prema posljednjem popisu, u ovom gradu i okolni ih je manje od 2.000, dok je njihov stvarni broj mnogo manji.

"Šta je to? Kako se to zove? Uvijek čemo se vraćati ovdje da govorimo o stradanju", istakao je Dodik.

On je poručio da Srbi, uprkos svemu, moraju da slave život.

"Samo naši životi i naše sjećanje biće prilika da stradali nikada ne budu zaboravljeni. Neka živi srpski narod, neka živi Republika Srpska i neka živi Srbija! Da slavimo našu slobodu i nikada ne zaboravimo da smo dobar narod koji je doživio brojna stradanja", naglasio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana