Dodik: Srbi su narod okupljanja, veselja, ljubavi, saborovanja

Srna
Dodik: Srbi su narod okupljanja, veselja, ljubavi, saborovanja

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je manifestacija Kotlićijada i "Krajiška Guča" u banjalučkom naselju Česma dokaz da su Srbi narod okupljanja, veselja, ljubavi, saborovanja i naglasio da samo onaj ko može da bude dio narodnog interesa, prije svega za slobodom, može da bude integrisan u narod i da narod predstavlja na pravi način.

"Ovo je posvećeno našem prazniku srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave i drago mi je što se ovdje vide srpske zastave, Srbije, Republike Srpske", rekao je novinarima Dodik, koji je danas zajedno sa srpskim članom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović prisustvovao manifestacija Kotlićijada i "Krajiška Guča".


On je naglasio da je narod pokazao da želi da se okuplja i da bude zajedno, a to šalje poruku i političarima da ta sabornost srpskog naroda mora biti poštovana.

"Samo onaj ko može da bude dio narodnog veselja, narodne, nekad i tuge, ali prije svega narodnog interesa za slobodom može da bude integrisan u narod i da narod predstavlja na pravi način", istakao je Dodik.

On je izrazio zahvalnost predsjedniku banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a Vladi Đajiću, SNSD-u koji je ovo organizovao.

"Ovo je dokaz da su Srbi narod okupljanja, veselja, ljubavi, saborovanja. Ovdje smo svi okupljeni u nastojanju da provedemo još jedan dan u našem zborovanju, bez namjere da bilo koga vrijeđamo. Prihvatamo svakoga, putnika namjernika da se osjeća ovdje dobro. Nema ništa ovdje ljepše nego biti uz narod, sa narodom", rekao je Dodik.

On je istakao da je prostor gdje je organizovana današnja manifestacija uređen zahvaljujući aktivizmu Vlade Đajića.

"Ovaj prostor je uređen čistim aktivizmom Vlade Đajića i naših ljudi, ovo ćemo pretvoriti u tradiciju", rekao je Dodik.

Đajić je rekao da je današnja manifestacija na najvišem nivou, da se 240 ekipa takmiči u pravljenju kotlića.

"Kotlićijada je na najvišem nivou, muzika, spoj srpske Guče i krajiške pjesme, presrećan sam što sam dio ovoga i mislim da ćemo ovo pretvoriti u tradiciju", rekao je Đajić novinarima i zahvalio za prisustvo predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i srpskom članu Predsjedništva BiH Željki Cvijanović.

On je naglasio da je ovaj prostor bio zapušten, nepokošen, neuređen tri godine.

"Očistili smo ovaj prostor koji je bio zapušten, krećemo da očistimo tako i sav grad, od periferije, do centra, pa i same Gradske uprave. Mi smo ovo uredili, i kao što smo ovdje sredili, tako ćemo srediti Gradsku upravu, ovo oni ne bi znali nikad uraditi", rekao je Đajić, jedan od pokrovitelja današnje manifestacije.

Manifestaciji je prisustvovao i ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Srđan Amidžić.

Zvaničnici su se prije izjava medijima pridružili estradnim muzičarima na bini u pjevanju patriotskih pjesama, a Dodik i Đajić pozdravili su okupljene i poručili da će i ubuduće biti sličnih skupova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana