Dodik: Slavimo slobodu, ne mogu nam to uskratiti

GS
Foto: D.Pozderović

BANjALUKA- Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da srpski narod ima pravo da obilježava svoj Dan Republike, a svi koji pokušavaju da to uskrate neće u tome uspjeti.

"Republika Srpska ima sjajan narod", rekao je Dodik učesnicima svečanog defila u Banjaluci, kojima se obratio riječima "Pomoz Bog junaci" i "Hristos se rodi".

On je zahvalio svima koji je danas ovdje da bi pokazali da su Srbi okupljeni, da se poštuju i vole.

"Republika Srpska organizovana i disciplinovna, slavi svoj rođendan, nikome ne želi loše", istakao je Dodik.

On je naglasio da je Republika Srpska postigla značajn napredak, živi 32 godine, te podsjetio da je za nju dalo živote 30.000 Srba, te da se uvijek treba njih sjetiti kada se donose odluke.

"Sloboda za nas nije filozofija, već način života, sloboda je ono što nam treba, nisu nam potrebni kolonizatori ni tutori, ovaj narod nikad nije dozovlio da živi porobljen", istakao je Dodik.

Ako proslava 9. januara bude zabranjeno, Dodik je rekao da to znači da nas nema, da smo pali.

"Oni koji računaju da neće biti Republike neka ovih dana budu s nama, mi znamo da neki smatraju da ovo što pokažemo ovdje da nije nešto, a ja im kažem da je ovo sve", rekao je Dodik i dodao da Srpska ne želi nikakve sukobe i neće ih voditi.

Prije obraćanja predsjednika Republike Policijski orkestar je izveo himne Republike Srpske i Srbije "Moja Republika" i "Bože pravde". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana