Dodik: SDS ne smije da potpiše dokument

Srna
Dodik: SDS ne smije da potpiše dokument

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da SDS ne smije da potpiše dokument koji predstavlja afirmaciju prava i statusa koje Republika Srpska ima prema Ustavu BiH i Dejtonskom mirovnom sporazumu.

Dodik je izjavio da je predsjednik SDS-a Milan Miličević bio na sastanku koji je prošle sedmice sazvao i tada nije iznio nijednu primjedbu na teme o kojima se govorilo niti se tada govorilo o ovome što danas može da se pročita kao stav SDS-a.


"Imam osjećaj da razgovaram sa dvije različite osobe ili da je Milan Miličević doživio naglo preumljenje, pa ga ne možemo prepoznati. Dokument koji SDS, sad je jasno, ne smije da potpiše, nije ništa drugo do afirmacija prava i statusa koje Republika Srpska ima po Ustavi BiH i Dejtonskom mirovnom sporazumu. Zato treba jasno i javno reći da SDS ne podržava afirmaciju statusa Republike Srpske predviđenog Dejtonskim mirovnim sporazumom", rekao je Dodik Srni, na pitanje da prokomentariše izjavu Miličevića da SDS neće potpisati dokument o imovini Republike Srpske.

On je istakao da je SDS oteta partija od nekoliko odmetnutih pojedinaca i ambasada koje ih drže za taoce.

"Milićevićev dolazak na sastanak sam prerano pročitao kao SDS-ov povratak sebi. No, izgleda da SDS nema čemu da se vrati", rekao je Dodik, koji je i lider SNSD-a. 

Dodik: Neće biti nikakvih pregovora o imovini - to je riješeno Dejtonom

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da nikakvih pregovora o imovini neće biti jer je pitanje imovine riješeno Dejtonskim sporazumom.

Dodik je istakao na "Tviteru" da član Predsjedništva BiH Željko Komšić, kao obično, na pogrešnim premisama donosi pogrešne zaključke.

Komšić je danas rekao da "Dodik vrši pritisak, misleći da će mu se izaći u susret i upustiti u pregovore o državnoj imovini".  

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je Ćamilu Durakoviću da ideja o samostalnoj Republici Srpskoj ne može da izlapi, kako on to kaže, jer za nju živi najmanje milion Srba u Srpskoj.

Upitan da prokomentariše izjavu Durakovića da Dodikove, kako je rekao, političke avanture uvijek izlape i da je predsjednik Republike očajan zbog ulaska Srpske u finansijsku krizu, predsjednik Republike Srpske je izjavio Srni da je Ćamil Duraković izabrao da razgovaraju posredstvom medija, da nije - imao je i ima priliku da se uvjeri da mantra o propasti Republike Srpske traje koliko traje i Republika Srpska, koja samo što propala nije, a nikako da propadne.

"Duraković je potpredsjednik Republike Srpske, dobro bi bilo da se informiše u svojoj Republici, a ne po FBiH i propalim političko medijskim projektima u Federaciji", istakao je Dodik. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana