Dodik saopštio odakle dolazi najveća mafija u BiH

GS
Dodik saopštio odakle dolazi najveća mafija u BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da najveća mafija dolazi iz dijela pravosuđa i da je Srpska stalno ukazivala na to da postoji tužilačko-sudska obavještajna mafija u Sarajevu.

Dodik je napomenuo da i podrška mafiji dolazi iz dijela pravosuđa, tužilaštva, sudova na svim nivoima.

"To je odmetnuta struktura koju stranci koriste da bi se obračunavali na našem prostoru iz političkih razloga sa drugima. To je tako i u Banjaluci, Sarajevu, Tužilaštvu BiH i Sudu BiH", rekao je Dodik za portal "Banjaluka.net".

Dodik je ocijenio da BiH, kada bi svi Srbi utonuli u stogodišnji san, ne bi profunkcionisala jer muslimani ne mogu da naprave državu pošto to ne ne znaju.

Prema njegovim riječima, u Sudu BiH je sve sklepano na način da sprovodi nečiju političku volju, a ne pravo, te proces protiv njega ne bi ni postojao da je pravde, prva i pravičnosti jer nema zakonskog i ustavnog osnova.

"Pošto su odlučili da to guraju samo muslimani i pošto je musliman sudija za prethodni postupak, musliman tužilac, musliman sada sudija, pošto su svi zapisničari tamo i pomoćno osoblje muslimani, pitaj Boga na šta će oni to izgurati, ali vidjećemo", dodao je Dodik.

Dodik je istakao da nema zemlje u svijetu u kojoj se krivično djelo može propisati odlukom, već da je to moguće uraditi samo zakonom.

"Išao sam u školu u kojoj sam učio kako se donosi zakon i da nam poslije nekoliko godina dođe neki stranac koji nije izabran, nema mandat i ne može to da uradi, a i da može kao odlukom da mijenja zakon, ima li to igdje?", upitao je Dodik.

Dodik je ponovio da na Sud BiH ide da pokaže kako je to sve nakaradno napravljeno i da u tome uspijeva, te da će koristiti svoja prava koja ne mogu ignorisati.

"Meni je važno da imam svoj šou tamo i koristiću ga maksimalno", rekao je Dodik.

On je ukazao da se tvrdilo da je Nedim Ćosić besprekoran tužilac, da je neupitan, da bi se poslije saznalo da nije položio pravosudni ispit i da je putem neke lobističke strukture u Sarajevu bio tužilac i sudija.

"Puni su lopovluka, uhapsili su i predsjednika suda, Kajmakovićevu, to je sve lopov do lopova. Ne možeš da gledaš više sve to i oni sada pokušavaju da zadovolje javno mnjenje i tu strast u Sarajevu i da dovedu Dodika tamo. Malo sutra ćete Dodiku presuditi", poručio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana