Dodik sa Satlerom: Srpska da bude vidljiva na evropskom putu BiH

Srna
Dodik sa Satlerom: Srpska da bude vidljiva na evropskom putu BiH

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da Srpska podržava evropski put BiH na kojem želi da bude vidljiva u skladu sa mehanizmom koordinacije i uz puno uvažavanje njene ustavne pozicije, kao i dejtonske strukture BiH.

Dodik je u razgovoru u Banjaluci sa šefom Delegacije EU u BiH Johanom Satlerom ponovio da 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije treba rješavati zajedno, a ne odvojeno, te naglasio da je BiH pregovaračka strana na putu ka EU.

Predsjednik Republike Srpske rekao je Satleru da očekuje saglasnost zajedničkog nivoa o rješavanju i deblokadi mnogih, važnih strateških projekata u skorijoj budućnosti, te da njihovu dalju blokadu Srpska neće tolerisati, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike Srpske.

Osvrćući se na čestitku ambasadora Satlera “svim građanima i građankama” povodom 1. marta, Dodik je rekao da ovaj datum može biti praznik bošnjačkog naroda i da to Srpska neće sporiti, ali da nije, niti može biti zajednički praznik u BiH.

Dodik je istakao da nema zakona koji propisuje 1. mart praznikom BiH i da je taj datum bio uvertira u građanski rat u BiH i Srpska ga nikada ne može slaviti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana