Dodik: Rudnik Vareš predat strancima da bi „trojka“ ušla u vlast

SRNA
Dodik: Rudnik Vareš predat strancima da bi „trojka“ ušla u vlast

SARAJEVO - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je rudnik Vareš predat strancima da bi "trojka" ušla u vlast, te ukazao da su stranci smislili priču o "državnoj imovini" kako bi zemljište dali svojim firmama.

"Šta od toga ima Vareš. Ljudi koji su iz Federacije BiH bili uključeni u priču oko rudnika u Varešu tvrde da su su Amerikanci i Britanci došli i rekli `ako hoćete da trojka uđe u vlast, onda se to mora dati`, i to je tačno. Zato je `trojka` njihov miljenik", rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je istakao da moćna Amerika može svašta da uradi malima stalno izmišljajući neke priče, poput ruskog malignog uticaja.

"Nisam nikakav ruski pijun, ja sam čovjek iz naroda i zato dobijam /na izborima/. Srpski narod ne voli nikoga ko je bilo čiji, pa ni ruski", rekao je Dodik za Avaz televiziju.

On je naveo da bošnjački političari neće da shvate da srpski narod ne može da uđe u konfrontaciju sa Rusijom.

"Vjerujem da ni Bošnjaci ne bi ušli u konfrontaciju da se Turska nađe u istoj situaciji /kao Rusija/ i da ne bi bili na strani koja je protiv Turske. To smatram realnim", rekao je Dodik.

On je upitao zašto Srbe guraju protiv Rusa?

"Šta je to srpski narod dobio od Zapada, osim nešto novca koji sada vraća sa kamatama", rekao je Dodik.

Dodik je naveo da će se kandidovati na izborima i baviti politikom dok narod to podržava.

"U izvještaju /američkog Ministarstva finansija/ je navedeno da koristim političku funkciju da bih opljačkao narod. Pa ja kada bih htio da to radim samo bi trebao da budem dobar sa Amerikancima, jer oni dozvoljavaju pljačku svojima. Samo je važno da ste dobar poltron američkom ambasadoru i nemate nikakav problem", rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana