Dodik: Republika Srpska sposobna da se odbrani od nasrtaja

Srna
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je večeras u Banjaluci da se Republika Srpska pokazala sposobnom da se odbrani od političkih i ostalih nasrtaja prethodnih godina, da razvije ekonomiju, održi javni, društveni i politički život, izgradi institucije i bude voljena.

"Da nije ljubavi koju ovaj narod ima za Republiku Srpsku ona bi davno zgasnula i nestala. Ali ova ljubav koja se pretvara u jedan snažan karakter da se izborimo i nastavimo dalje – najvažnija je stvar njenog postojanja", rekao je Dodik obraćajući se prisutnima na svečanom prijemu povodom Dana Republike.

On je dodao da se o Srpskoj priča mnogo, prijatelji istinu, ali ima i onih koji pričaju da je ona nešto loše.

"Ovo su dani kada proslavljamo mnoge praznike i okupljamo se s ljubavlju. Sva naša druženja su bila dobra za sve naše goste, radovali smo se dobronamjernim gostima. Zato vam se svima zahvaljujem i želim vam sve najbolje", istakao je Dodik.

On je izrazio uvjerenje da će i sljedeće godine Srpska slaviti Dan Republike, uprkos naporima pojedinaca da tako ne bude.

"Ponosan sam na činjenicu da sam 20 godina na čelu Republike kao predsjednik, premijer ili član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske. Ne smatram da sam čovjek koji je Republika Srpska, ali što se mene lično tiče moja porodica i Republika Srpska je isto", rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske pozvao je goste da i sutra budu dio svečanosti povodom Dana Republike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana