Dodik: Radovan Višković ostaje premijer

Srna
Dodik: Radovan Višković ostaje premijer

BEOGRAD - Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras da će Radovan Višković ostati predsjednik Vlade Republike Srpske.

Odgovarajući na pitanje novinara ko će biti mandatar za novi saziv Vlade Srpske, Dodik je rekao da se to već zna i da nema šta da spekuliše.

"Višković će ostati predsjednik Vlade u naredne dvije godine. Nakon dvije godine doći će do izbora nove vlade", rekao je Dodik u Beogradu.

On je naglasio da upravo zato što predstoje teške godine, Višković ima dovoljno rutine i znanja da vodi Vladu u takvom vremenu.

Dodik: Jedinstvo važno za svaku državu i naciju

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras u Beogradu, povodom obilježavanja Dana nacionalnog jedinstva Rusije, da je jedinstvo veoma važno za svaku državu i naciju.

“Sa pažnjom i simpatijama posmatramo ruski narod, doživljavamo ga na taj način i želimo mu sve najbolje”, rekao je Dodik novinarima u Ruskom domu uoči početka svečane akademije povodom Dana nacionalnog jedinstva Rusije.

On je izrazio zahvalnost ambasadoru Rusije u Srbiji Aleksandru Bocan-Harčenku za poziv da prisustvuje ovoj svečanosti.

“To je razlog zašto sam ovdje u ime Srba iz Republike Srpske i u ime Republike Srpske. Uvijek ću biti na ovom mjestu kada me pozovu naši prijatelji Rusi”, istakao je Dodik.

Dan nacionalnog jedinstva je ruski državni praznik koji se proslavlja od 2005. godine, a posvećen je sjećanju na događaje iz 1612. godine kada su ustanici pod vođstvom Kuzme Minjina i Dmitrija Požarskog oslobodili Moskvu od poljskih osvajača.

To je jedan od najdramatičnijih perioda u ruskoj istoriji koji je postao simbol okupljanja naroda pred poteškoćama i spoljnim prijetnjama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana