Dodik: Oni koji žele ukidanje zakona Srpske najbolje bi bilo da ukinu BiH

Srna
Foto: RTRS

BANjALUKA - Onima koji žele ukidanje Zakona o nepokretnoj imovini bilo najbolje da ukinu BiH, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

„To je najproduktivnija stvar koju ovdje mogu da urade i da puste narode da žive i da se organizuju kako žele“ rekao je Dodik komentarišući zahtjev koji je Ustavnom sudu BiH podnio bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović povodom Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti.

On je podsjetio da je Parlament Republike Srpske donio ovaj zakon u kojem nema ništa sporno, navodeći da je Ustavni sud i do sada osporavao odluke na koje Srpska, po Ustavu, ima pravo.

„ Ustavni sud, koji je sastavljen da pospremi nered iza stranaca, sada donosi razne odluke, a to što taj sud kaže ne mora značiti da je u pravu. Parlament je donio odluku, funkcionisalo je dok je trebalo, a sad bi oni to da ukidaju - rekao je Dodik za RTRS.

On je takođe izjavio večeras da je Republika Srpska protiv članstva u NATO-u jer je taj vojni savez bombardovao Republiku Srpsku i Srbiju osiromašenim uranijumom koji i danas izaziva maligne bolesti kod stanovništva u Srpskoj.

”Ovaj prostor nikada neće postati članica NATO saveza zato što je taj vojni savez bombardovao Republiku Srpsku i Srbiju”, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, NATO je prekršio međunarodno pravo u tom pogledu, jer nije bilo rezolucije Savjeta bezbjednosti da bombarduje Srpsku i Srbiju, a bili su dužni da to pribave.

Dodik je napomenuo da je sve što je NATO radio godinama unazad, bilo napadačka priča, pitajući šta je NATO kao odbrambeni savez imao da radi na prostoru Srbije i Republike Srpske

“NATO se svrstao iza politike koja je išla na rasparčavanje Srbije i srpskog naroda i to i danas održavaju kroz priču prema Kosovu i Metohiji”, rekao je Dodik za RTRS.

On je rekao da se ne bi drugačije mogla objasniti NATO intervencija u Republici Srpskoj i Srbiji i njihovo bacanje bombi sa osiromašenim uranijumom, raspad bivše sistema Jugoslavije na jedan brutalan način od NATO zemalja, predvođenih SAD, Velikom Britanijom.

Dodik je naveo i da raspad Varšavskog pakta nije doveo do prestanka rada NATO saveza, koji je organizovan kao odbrambeni, a ne kao napadački savez.

Dodik je dodao da je Dejtonski sporazum kako je potpisan, “razvaljen” od Zapada, EU i SAD, te da se svi sporazumi koji su aktuelni, kao što je Briselski sporazum za Kosovo, ne poštuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana