Dodik: Proglasićemo nezavisnost ako nam pokušaju oduzeti imovinu

Srna
Dodik: Proglasićemo nezavisnost ako nam pokušaju oduzeti imovinu

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će Srpska proglasiti nezavisnost od BiH ako Sarajevo, uz podršku međunarodne zajednice, pokuša da joj oduzme imovinu.

- Zapad decenijama ne krije da namjerava da ukine Republiku Srpsku, da potpuno umanji njen značaj i tako stvori centralizovanu i unitarnu BiH. Ako svjetska zajednica pokuša da nametne zakon o imovini, Republika Srpska neće oklijevati da proglasi nezavisnost -  rekao je Dodik u intervjuu za RIA Novosti.

Dodik je najavio da će ponovo biti razmatran Prijedlog zakon o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija, koji je Vlada Srpske povukla iz parlamentarne procedure na doradu.

- Zbog kritika na račun evropskih propisa, dogovoreno je da se ovaj prijedlog povuče radi daljeg usaglašavanja sa zakonima koji važe u EU - objasnio je Dodik.

Naglasio je da Republika Srpska neće dozvoliti ulazak BiH u NATO.

Dodik je istakao da BiH neće ući u NATO imajući u vidu proceduru po kojoj Parlamentarna skupština BiH mora postići saglasnost o ovom pitanju.

-To znači da ovaj dogovor ne može i neće biti postignut - rekao je Dodik za RIA Novosti.

On je dodao da Srbi nikada neće zaboraviti stradanja nevinih civila tokom NATo bombardovanja, tako da nikada neće biti data saglasnost da BiH uđe u NATO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana